Категорије

посебне категорије

Увод

Веб страница за размену фотографија Orthphoto.net заједно са својим партнерима са задовољством најављује покретање новог међународног фото-конкурса под називом „OrthPhoto Awards“. Конкурс, који је отворен за све професионалне фотографе и фотографе аматере, пружа прилику да се путем визуелне слике комуницира и са широм публиком подели лепота Православне цркве и култура њених људи.

Конкурс ће оцењивати међународни стручни жири.

Најбоље фотографије и оне који добију награде биће представљене на изложби и у албуму под називом „Боје православља“ који ће уредити и штампати Одељење издаваштва Пољске цркве.

Церемонија доделе награда, заједно са радионицом о фотографији, планирана је за август у Пољској.

Опште информације

На конкурсу ће бити прихваћене фотографије пристигле од 2. маја до 8. јула 2021. године у следеће четири категорије: Места, Репортажа, Људи, Детаљи. Биће прихваћене и пријаве у три посебне категорије: Из архиве, Приче, Covid-19. Учесници могу да предају до три фотографије по категорији, а серија од 5 до 10 фотографија биће прихваћена за посебну категорију „Приче“.

Учешће на такмичењу

Конкурс је отворен за све професионалне фотографе и фотографе аматере из целог света. Учешће на конкурсу је бесплатно. Организатори задржавају право да продуже трајање такмичења.

Правила о слању фотографија

Само фотографије које приказују богомоље које припадају међусобно признатим канонским Источним православним црквама биће прихваћене за конкурс. Оне фотографије које би могле да представљају, изазову или подстакну напетости, биће аутоматски одбачене.

Ауторска права

Учешћем на конкурсу не преноси се власништво над правима за достављене фотографије. Слањем фотографија за учешће аутоматски се даје дозвола организатору и партнерима како је предвиђено правилима. Пријавом за конкурс учесници дају организаторима (OrthPhoto.net) право да објављују њихове фотографије у издањима организатора, укључујући албуме, календаре, фото-кастови
За јубиларни албум „Боје православне цркве“, који ће објавити Издавачка служба Православне цркве у Пољској, биће изабрано 200 фотографија. Аутори чије су фотографије изабране и уврштене у албум добиће бесплатну копију новог албума.

Како учествовати

Partners/sponsors

Помозите нам да промовишемо такмичење

Молимо вас размислите о подршци конкурсу "OrthPhoto Awards" објављивањем банера на вашој веб страници, друштвеним мрежама или блогу. Сви они који промовишу конкурс и обавесте организаторе о овом виду подршке биће наведени у списку оних који су подржали пројекат.
Како би вам олакшали припремили смо и објавили банере који се могу користити за промоцију такмичења на различите начине. Ако имате посебан захтев или молбу, не устручавајте се да контактирате организаторе. Банере можете наћи испод и користити их копирањем html кода на вашу веб страницу, блог или друштвене мреже.

Хвала на помоћи!

Идите на страницу са банерима

Media partners