Категории

Специални категории

Въведение

Уебсайтът за споделяне на снимки Orthphoto.net, заедно със своите партньори, има удоволствието да обяви стартирането на нов международен фотоконкурс, озаглавен „OrthPhoto Awards ”. Конкурсът, който е насочен към всички професионални и любители фотографи, предоставя възможност чрез визуалното изкуство да се сподели с по-широка аудитория красотата на Православието и културата на християнските народи.

Състезанието ще бъде оценявано от международна комисия и ще бъдат присъдени награди за най-добра снимка във всяка от категориите.

Наградените снимки, както и други, ще бъдат представени в изложба и публикувани във фотоалбум, озаглавен „Цветовете на Православието“, който ще бъде редактиран и отпечатан от Издателския отдел на Полската Православна църква.

Церемония по награждаването, заедно с фотографска работилница, са планирани да се проведат през месец август, в Полша.

Основна информация

За конкурса може да изпращате снимки от 2-ри май до 8-ри юли, в следните четири категории: Места, Репортаж, Хора, Детайли. Приемаме и снимки, отговарящи на трите ни специални категории: От архивите, Истории, Ковид-19 /Covid-19/. Участниците могат да изпращат до три фотографии от категория, като за специалната категория „Истории“ се приема поредица(серия) от 5 до 10 снимки.

Участие в състезанието

Конкурсът е отворен за всички професионални и любители фотографи от цял свят. Участието в състезанието е безплатно. Организаторите си запазват правото да удължат продължителността на конкурса.

Правила за изпращане на снимки

Само снимки, изобразяващи места за поклонение, принадлежащи на взаимно признатите канонични източници на Православната църква ще бъдат приети за качване / участие в състезанието. Снимки, които е вероятно да представят, създадат или провокират напрежение, или конфликт ще бъдат автоматично отхвърлени.

Авторски права

Участието в конкурса не прехвърля правото на собственост върху изпратените изображения. Участието чрез изпращане на снимка автоматично дава лиценз на организатора и партньорите, както е предвидено тук. С участието си в конкурса, участниците предоставят на организаторите (OrthPhoto.net) правото да публикуват техните снимки в публикациите на организаторите, включително албуми, календари, фотопредавания и изложби.
200 снимки ще бъдат избрани за юбилейния албум "Цветовете на Православната църква", който ще бъде публикуван от издателския отдел на Православната църква в Полша. Авторите, чиито снимки са избрани за включване в албума, ще получат безплатно копие.

Как да участвате

Партньори/Спонсори

Помогнете ни да популяризираме състезанието.

Моля, помислете за подкрепа на конкурса „OrthPhoto Awards ”, като публикувате банер на вашия уебсайт, социални медии или блог. Всички юридически лица, които популяризират конкурса и информират организаторите за тази подкрепа, ще бъдат включени в списъка на поддръжниците.
За ваше улеснение сме подготвили и публикували банери, които могат да се използват за популяризиране на конкурса по различни начини. Ако имате специална заявка или нужда, не се колебайте да се свържете с организаторите. Банерите могат да бъдат намерени по-долу и използвани чрез поставяне на html кода във вашия уебсайт, блог или канал в социалните медии.

Благодаря ти за помощта!

Go to page with banners

Media partners