Regulamentul

Regulamentul OrthPhoto Awards
Concurs internațional de fotografie

1. Obiective Concursul este organizat pentru a prezenta diversitatea și frumusețea Ortodoxiei. Prin acest Concurs, care va culmina cu un album tipărit și o expoziție, ne propunem să prezentăm viața Bisericii Ortodoxe unui public mai larg.
Implementarea acestui proiect se face spre slava lui Dumnezeu și va întări și dezvolta în continuare relațiile fraterne dintre toate Bisericile Ortodoxe. Acesta va spori cunoașterea Ortodoxiei în general, precum și a vieții și a lucrării Bisericii Ortodoxe.

2. Organizatori OrthPhoto Awards este un proiect al Orthnet, proprietarul OrthPhoto.net.

3. Parteneri Partenerii sunt organizații bisericești care ajută la organizarea și promovarea Concursului și care sponsorizează acordarea premiilor pentru fotografiile câștigătoare. Organizațiile partenere vor beneficia de publicarea siglei lor în materiale promoționale și pe site. Partenerilor li se acordă dreptul de a se folosi de calitatea în care participă la Concurs în scopuri necomerciale.

4. Sponsori Sponsorii sunt acele persoane, organizații sau instituții care sponsorizează acordarea premiilor pentru Concurs. Sponsorii vor beneficia de publicarea siglei lor în materiale promoționale și pe site.

5. Durată Concursul începe în data de 02/05/2021 și se termină pe 8/07/2021. Organizatorii își rezervă dreptul, dacă consideră oportun, de a prelungi durata competiției.

6. Reguli de intrare în Concurs 6.1 Concursul este deschis tuturor fotografilor profesioniști și amatori din întreaga lume. Participarea la Concurs este gratuită.
6.2 Se vor accepta numai imaginile care prezintă lăcașuri de cult aparținând Bisericilor Ortodoxe canonice recunoscute reciproc.
6.3 Fotografiile care ar putea prezenta, crea sau dezvolta tensiuni, determinate ca atare de organizatorii Concursului, vor fi respinse automat.
6.4 Participanții pot trimite maximum 3 fotografii pentru fiecare categorie și 5-10 fotografii pentru o singură serie în categoria Povestiri.
6.5 Calitatea fotografiei - minim 3000 de pixeli, fie în lățime, fie în înălțime (cel mai bine este să trimiteți fișierul original). Dimensiunea maximă a fișierului foto nu poate depăși 20 MB.
6.6 Fotografiile trebuie trimise în format JPEG, PNG sau TIFF. Standardul de culoare pentru procesul de evaluare este sRGB.
6.7 Imaginile trebuie trimise cu cea mai înaltă calitate în ceea ce privește dimensiunea fișierului, adâncimea de biți și rezoluția.
6.8 Fotografiile trebuie să fie trimise împreună cu formularul de participare și să includă titlul fotografiei, detaliile autorului (numele, adresa și numărul de telefon) și anul în care a fost făcută fotografia. Formularul de participare este disponibil pentru descărcare pe pagina Concursului: www.awards.orthphoto.net.
6.9 Concurenților li se permite să utilizeze tehnici de post-producție, cum ar fi zoom-ul sau utilizarea filtrelor pentru a îmbunătăți calitatea fotografiei.
6.10 Dacă un concurent trimite mai multe fotografii decât limita admisibilă acceptată, vor fi luate în considerare numai cele mai recente înregistrări încărcate.
6.11 Participanții sub 18 ani necesită permisiunea unui părinte sau tutore. Prin trimiterea fotografiilor spre luare în considerare, utilizatorul recunoaște că a obținut permisiunea unui părinte sau a unui tutore legal.
6.12 Prin participarea la acest Concurs participanții acceptă toate regulile publicate și sunt de acord să le respecte.
6.13 Participanții la Concurs își dau permisiunea pentru transmiterea datelor lor personale către organizatori în scopul Concursului. Orthnet respectă strict toate prevederile legale în vigoare privind securitatea datelor cu caracter personal.

Există două modalități de a trimite fotografii la Concurs: 1. Încărcare pe site-ul OrthPhoto; 2. Trimitere prin e-mail la adresa awards@orthphoto.net.
Când trimiteți prin e-mail, vă rugăm să includeți următoarele etichete de participare: Fotografii Individuale, Stories (povești). Dacă trimiterea dvs. depășește 20 MB, vă rugăm să utilizați un sistem de transfer de fișiere, cum ar fi WeTransfer, Google Drive, DropBox etc.
Pentru a trimite fotografiile prin intermediul site-ului OrthPhoto, va trebui să vă conectați în contul dvs. pe www.orthphoto.net. Apoi încărcați sau alegeți o fotografie din profilul dvs. și utilizați formularul special sub imaginile pe care le-ați încărcat / selectat deja.

7. Categorii Căutăm fotografii în următoarele categorii:
Locuri (arhitectură, mănăstiri, biserici, cimitire, peisaj etc.)
Persoane (portrete ordonate și laice etc.)
Reportaj (jurnalism, evenimente bisericești, pelerinaje, sărbători, fotografie de stradă etc.)
Detalii (icoane, fresce, mozaicuri, cruci, morminte etc.)

Categorii speciale : (numai în această ediție a Concursului)
Din Arhivă (fotografii făcute înainte de anul 2000)
Covid-19 (influența pandemiei asupra vieții bisericești)
Povestiri (între 5 și 10 imagini ca o singură serie)

8. Drepturi de autor 8.1 Un participant trebuie să dețină și să afirme că deține toate drepturile asupra fotografiilor prezentate; cei care încalcă drepturile de autor sau licența unei alte persoane nu sunt eligibili să participe la Concurs. Fotografiile nu trebuie să aibă vreun conținut amenințător, fals, înșelător, abuziv, hărțuitor, calomniator, defăimător, vulgar, obscen, scandalos sau provocator sau care încalcă vreo regulă.
8.2 Participarea la Concurs nu transferă dreptul de proprietate asupra imaginilor trimise, ci constituie acordarea licenței către Organizator și parteneri, astfel cum se prevede în prezentul document. Prin înscrierea în Concurs participanții acordă organizatorilor (OrthPhoto.net) dreptul de a publica fotografiile în publicațiile acestora legate de Concurs (albume, calendare, fotocast, expoziții).
200 de fotografii alese dintre toate cele trimise vor fi selectate pentru albumul jubiliar „Culorile Bisericii Ortodoxe”, care va fi publicat de către Editura Bisericii Ortodoxe din Polonia. Autorii ale căror fotografii sunt alese pentru includere în album vor primi gratuit o copie a noului album.
8.3 Orice altă utilizare a fotografiilor necesită permisiunea participanților.

9. Juriul și procesul de evaluare 9.1 Juriul competiției este internațional și este format din 21 persoane de pe toate continentele.
9.2 Cu 10 zile înainte de ceremonia de premiere vom publica liste scurte în fiecare categorie.
9.3 Premiile vor fi decise în cadrul unei întâlniri digitale a juriului și anunțate în timpul ceremoniei de premiere, care va fi difuzată digital pe web.
9.4 Deciziile juraților Concursului sunt definitive.

10. Premiile Concursului * Următoarele premii sunt disponibile în acest Concurs:
Marele Premiu (selectat din toate categoriile): 500 EURO și un set de albume din seria „Culorile Ortodoxiei”
Premiul I la o categorie: 150 EURO + diplomă
Premiul II la o categorie: 100 EURO + diplomă
Premiul III la o categorie: 50 EURO + diplomă
Mențiune de onoare: Diplomă (Juriul decide numărul de mențiuni de onoare acordate)

Premii speciale
Premii suplimentare oferite de partenerii noștri
Premii pentru cei mai buni tineri fotografi Premii pentru fotografi sub 21 de ani
Premii pentru membri Orthphoto (3 premii pentru cei care au primit cele mai multe voturi) - Set de albume „Culorile Ortodoxiei” (Disponibil numai pentru concurenții care au trimis fotografiile prin intermediul site-ului web.)

Premiile vor fi anunțate în timpul ceremoniei de premiere din august și pe site-ul web al competiției.
Toate premiile monetare vor fi emise ca transferuri bancare. Câștigătorii sunt responsabili pentru raportarea oricăror câștiguri în scopuri fiscale.
*Structura premiului este în curs de definitivare. Structura finală va fi publicată pe 15 iunie 2021.

How to participate

Entering the competition is free of charge. Entries must be received between 2nd of May and 8nd of July 2021.