Κανόνες

Όροι OrthPhoto Awards Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας

1. Στόχοι Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά της Ορθοδοξίας. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, που θα κορυφωθεί με έντυπο φωτογραφικό λεύκωμα και έκθεση, στοχεύουμε να παρουσιάσουμε τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ένα ευρύτερο κοινό.
Η υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού θα εξυπηρετήσει τη δόξα του Θεού και θα ενισχύσει και θα αναπτύξει περαιτέρω τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ όλων των Ορθόδοξων Εκκλησιών. Θα αυξήσει γενικά τις γνώσεις για την Ορθοδοξία καθώς και τη ζωή και το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

2. Διοργανωτές Τα Βραβεία OrthPhoto είναι ένα έργο του Orthnet, ιδιοκτήτη του OrthPhoto.net.

3. Συνεργάτες Συνεργάτες είναι εκκλησιαστικοί οργανισμοί που βοηθούν στην διοργάνωση και προώθηση του διαγωνισμού και χορηγούν βραβεία για τις φωτογραφίες που κερδίζουν. Ο οργανισμός που συνεργάζεται θα επωφεληθεί από τη δημοσίευση του λογότυπού του στο διαφημιστικό υλικό και την ιστοσελίδα. Οι συνεργάτες θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν συμμετοχές του διαγωνισμού για μη εμπορικούς σκοπούς.
Εκκλησία της Φινλανδίας, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία.

4. Χορηγοί Χορηγοί είναι εκείνα τα άτομα, οι οργανισμοί ή τα ιδρύματα που χορηγούν βραβεία για το διαγωνισμό. Οι χορηγοί θα επωφεληθούν από τη δημοσίευση του λογότυπού τους στο διαφημιστικό υλικό και την ιστοσελίδα

5. Διάρκεια Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 02/05/2021 και λήγει στις 8/07/2021. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα, εάν το κρίνουν σκόπιμο, να παρατείνουν τη διάρκεια του διαγωνισμού.

6. Όροι συμμετοχής 6.1 Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.
6.2 Θα γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που απεικονίζουν χώρους λατρείας που ανήκουν σε αμοιβαία αναγνωρισμένες κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.
6.3 Οι φωτογραφίες που ενδέχεται να παρουσιάσουν, να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν εντάσεις θα απορριφθούν αυτόματα από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.
6.4 Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν μέχρι 3 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία και 5 έως 10 φωτογραφίες για μία σειρά στην κατηγορία Ιστορίες.
6.5 Η ποιότητα και το μέγεθος της φωτογραφίας πρέπει να είναι: όχι μικρότερα από 3000 pixels σε πλάτος ή ύψος (είναι καλύτερο να στείλετε το αρχικό αρχείο). Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου της φωτογραφίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20MΒ.
6.6 Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPG, PNG ή TIFF. Ο τυπικός χρωματικός χώρος είναι ο sRGB.
6.7 Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβάλλονται με την υψηλότερη ποιότητα σε σχέση με το μέγεθος του αρχείου, το bit depth και την ανάλυση.
6.8 Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μαζί με το έντυπο συμμετοχής και να περιλαμβάνουν τον τίτλο της φωτογραφίας, τα στοιχεία του συγγραφέα (όνομα, διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου) και έτος λήψης της φωτογραφίας. Το έντυπο συμμετοχής είναι διαθέσιμο για λήψη στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.awards.orthphoto.net
6.9 Οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τεχνικές μετά τη λήψη όπως ζουμ ή φίλτρα για τη βελτίωση της ποιότητας των φωτογραφιών.
6.10 Εάν ένας διαγωνιζόμενος υποβάλει περισσότερες φωτογραφίες από τον αποδεκτό αριθμό, θα γίνει γίνουν δεκτές μόνο οι πιο πρόσφατες υποβολές.
6.11 Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών απαιτείται η άδεια ενός γονέα ή κηδεμόνα. Υποβάλλοντας φωτογραφίες προς συμμετοχή ο χρήστης αναγνωρίζει ότι έχει λάβει την άδεια ενός γονέα ή νόμιμου κηδεμόνα.
6.12 Μπαίνοντας σε αυτόν τον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους δημοσιευμένους όρους και συμφωνούν να δεσμεύονται από αυτούς.
6.13 Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού δίνουν την άδειά τους για τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων από τους Διοργανωτές για τους σκοπούς του διαγωνισμού. Η Orthnet συμμορφώνεται αυστηρά με όλους τους νόμους που αφορούν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Υπάρχουν δύο τρόποι αποστολής των φωτογραφιών για το διαγωνισμό: 1. Ανεβάζοντας αυτές στην ιστοσελίδα OrthPhoto. 2. Αποστέλλοντας τις φωτογραφίες σας στο email: awards@orthphoto.net
Αν οι φωτογραφίες υποβληθούν μέσω email, θα πρέπει να συνοδεύονται και από έντυπα συμμετοχής: μεμονωμένη φωτογραφία, ιστορίες. Εάν το αρχείο συμμετοχής είναι μεγαλύτερο από 20MB, χρησιμοποιήστε συστήματα μεταφοράς αρχείων (όπως wetransfer, google drive, dropbox κ.λ.π.)
Για να υποβάλετε τις φωτογραφίες μέσω της ιστοσελίδας OrthPhoto, πρέπει να συνδεθείτε στο www.orthphoto.net να ανεβάσετε ή να επιλέξετε φωτογραφία από το προφίλ σας και να χρησιμοποιήσετε την ειδική φόρμα κάτω από τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ανεβάσει / επιλέξει.

7. Κατηγορίες Μπορούν να συμμετάσχουν φωτογραφίες στις ακόλουθες κατηγορίες:
Μέρη (αρχιτεκτονική, μοναστήρια, εκκλησίες, κοιμητήρια, τοπία κ.λ.π.)
Άνθρωποι (πορτραίτα κληρικών και λαϊκών κ.λ.π.)
Ρεπορτάζ (δημοσιογραφία, εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, προσκυνήματα, πανηγύρεις, εορτές, φωτογραφίες δρόμου)
Λεπτομέρειες (εικόνες, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, σταυροί, τάφοι κ.λ.π.)

Ειδικές Κατηγορίες (μόνο στον παρόντα διαγωνισμό)
Από το Αρχείο (Φωτογραφίες προ του 2000)
Covid (επιρροή της πανδημίας στην ζωή της εκκλησίας)
Ιστορίες (Σειρά 5-10 φωτογραφιών)

8. Πνευματικά δικαιώματα 8.1 Οι συμμετέχοντες πρέπει να διατηρούν και να επιβεβαιώνουν ότι κατέχουν όλα τα δικαιώματα για τις φωτογραφίες που υπέβαλαν. Όσοι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα ή την άδεια χρήσης άλλου ατόμου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να περιέχουν παράνομο, απειλητικό, ψευδές, παραπλανητικό, επιθετικό, καταχρηστικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, σκανδαλώδες ή εμπρηστικό περιεχόμενο.
8.2 Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν μεταβιβάζει την κυριότητα των δικαιωμάτων των φωτογραφιών που υποβάλλονται. Η συμμετοχή μέσω της υποβολής φωτογραφιών δίνει αυτόματα άδεια στον διοργανωτή και τους συνεργάτες, όπως προβλέπεται στο παρόν κείμενο. Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες παραχωρούν στους διοργανωτές (OrthPhoto.net) το δικαίωμα να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους στις εκδόσεις του διαγωνισμού (φωτογραφικά λευκώματα, ημερολόγια, photocast και εκθέσεις). Θα επιλεγούν 200 φωτογραφίες για το λεύκωμα του ιωβηλαίου "Χρώματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας", το οποίο θα εκδοθεί από το Τμήμα Εκδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας. Οι δημιουργοί των οποίων οι φωτογραφίες θα επιλεχτούν για συμπερίληψη στο λεύκωμα θα λάβουν δωρεάν ένα αντίγραφο του νέου λευκώματος.
8.3 Για οποιαδήποτε άλλη χρήση των φωτογραφιών απαιτείται άδεια των συμμετεχόντων.

9. Κριτική επιτροπή και διαδικασία αξιολόγησης 9.1 Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού είναι διεθνής και αποτελείται από 21 άτομα από όλες τις ηπείρους.
9.2 Δέκα ημέρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων θα δημοσιεύσουμε τους καταλόγους των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία.
9.3 Τα βραβεία θα αποφασιστούν μέσω διαδικτυακής συνάντησης της επιτροπής και θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων που θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο. 9.4 Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είναι οριστικές.

10. Βραβεία του Διαγωνισμού* Τα παρακάτω βραβεία είναι διαθέσιμα σε αυτόν τον Διαγωνισμό:
Μεγάλο Βραβείο (επιλέγεται από όλες τις κατηγορίες): 500 €, και τα λευκώματα της σειράς "Χρώματα Ορθοδοξίας"
1ο Βραβείο κατηγορίας: 150€ + δίπλωμα
2ο Βραβείο κατηγορίας: 100€ + δίπλωμα
3ο Βραβείο κατηγορίας: 50€ + δίπλωμα
Εύφημος Μνεία: Δίπλωμα (Ο αριθμός των συμμετεχόντων που θα λάβουν εύφημο μνεία θα αποφασιστεί από την κριτική επιτροπή)

Ειδικά Βραβεία
Επιπλέον βραβεία που προσφέρονται από τους συνεργάτες μας
Καλύτεροι νέοι φωτογράφοι Βραβεία για φωτογράφους κάτω των 21 ετών
Βραβεία μελών του Orthphoto (3 βραβεία στους συμμετέχοντες που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους): Μια σειρά των λευκωμάτων "Χρώματα Ορθοδοξίας " (Μόνο για τους συμμετέχοντες που θα υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους μέσω της ιστοσελίδας μας).

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων τον Αύγουστο και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
Όλα τα χρηματικά έπαθλα θα αποσταλούν μέσω τραπέζης. Οι νικητές θα είναι υπεύθυνοι για την φορολογική δήλωση τυχόν κερδών
* Τα έπαθλα δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οριστικά. Θα δημοσιευθούν στις 15 Ιουνίου 2021.

Τρόπος συμμετοχήςs

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 02/05/2021 και λήγει στις 8/07/2021. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα, εάν το κρίνουν σκόπιμο, να παρατείνουν τη διάρκεια του διαγωνισμού.